Αθλητισμός

a8lhtismos paidiΑθλητισμός και παιδί. Μια κατηγορία γεμάτη με ενδιαφέροντα θέματα για αθλήματα για τα παιδιά μας. Δείτε πώς να βρείτε ποιο άθλημα ταιριάζει στο παιδί σας αλλά και τα οφέλη του αθλητισμού. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για αθλήματα όπως το σκι για το παιδί, το ποδήλατο, τη γιόγκα για παιδιά, πολεμικές τέχνες για παιδιά και πολλά άλλα.

Yoga για παιδιά

Τί είναι η yoga για παιδιά;

Είναι μια διασκεδαστική πρακτική που συνδυάζει τις αρχές της yoga με το δημιουργικό παιχνίδι.

Διαβάστε Περισσότερα

Nina Mc Gee

Nina Mc Gee

Μία αθλήτρια με εντελώς διαφορετική άποψη για την ενόργανη γυμναστική.

Διαβάστε Περισσότερα

Πέντε τρόποι για να ενθαρρύνετε  το παιδί σας (5 – 8 ετών) να ασκείτε περισσότερο

Πέντε τρόποι για να ενθαρρύνετε το παιδί σας (5 – 8 ετών) να ασκείται περισσότερο

Βγείτε από το σπίτι.

Όταν το παιδί αρχίσει να πηγαίνει σχολείο, στο δημοτικό, ο ελεύθερος χρόνος του για άλλες δραστηριότητες θα μειωθεί,  έστω και λίγο. Οι ειδικοί όμως λένε ότι το παιδί στην ηλικία αυτή έχει ανάγκη από τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα σωματικής δραστηριότητας.

Διαβάστε Περισσότερα

Παιδί και αθλητισμός: Ασφαλής ανταγωνισμός

Παιδί και αθλητισμός: Ασφαλής ανταγωνισμός

Για πολλά παιδιά, η επιστροφή στο σχολείο, σημαίνει επιστροφή και στον αθλητισμό. Τα αθλήματα είναι και πρέπει να είναι πάντα μία πολύτιμη εμπειρία γεμάτη με προκλήσεις, σωστό ανταγωνισμό και διασκέδαση. Αλλά πολλά παιδιά δεν μπορούν πλέον να αθλούνται λόγω κάποιου τραυματισμού, που θα μπορούσε να έχει προληφθεί.

Διαβάστε Περισσότερα

Άσκηση και διατροφή στα παιδιά

Άσκηση και διατροφή στα παιδιά

Η άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και την πνευματική ανάπτυξη ενός παιδιού. Ενδυναμώνεται το μυϊκό του σύστημα, ευνοείται η σκελετική του υγεία, ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και το παιδί μαθαίνει να θέτει στόχους, να συνεργάζεται και να αποκτά μια υγιή σχέση με το σώμα του.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιόγκα για Παιδιά.

παιδί yoga για παιδια Η Yoga για Παιδιά είναι μια εναλλακτική προσέγγιση για να αναπτύξουν τα παιδιά σημαντικές δεξιότητες τόσο σε σωματικό, νοητικό αλλά και συναισθηματικό επίπεδο σε ένα περιβάλλον που απουσιάζει ο ανταγωνισμός.

Διαβάστε Περισσότερα

Οκτώ τρόποι για να βρείτε χρόνο για άσκηση.

askhsh sΓια πολλές νέες μητέρες, η άσκηση δεν είναι προτεραιότητα τους. Ο ύπνος όμως είναι! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλό μπορεί να κάνει η άσκηση και τι ενέργεια μπορεί να σας δώσει. Έστω και δέκα λεπτά είναι καλύτερα από το τίποτε. Το κλειδί είναι να βρείτε μία δραστηριότητα που να σας αρέσει και που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνετε για να γυμναστείτε θα το δείτε σε λίγο σαν αναγκαιότητα και όχι σαν «πρέπει».

Διαβάστε Περισσότερα

Yoga - Ένα δώρο από τα βάθη της ανατολής

παιδί yogaΗ Yoga είναι ένα από τα έξι παραδοσιακά φιλοσοφικά συστήματα της Ινδίας (shad darshana). Οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων καθώς υπάρχουν αναφορές σε ιερά κείμενα (Βέδες) από το 2500 π.Χ. Η λέξη Yoga προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη ‘Yuj’ που σημαίνει ζυγός-σύζευξη και υποδηλώνει την ένωση του ατομικής συνείδησης (jivatman) με το συμπαντικό πνεύμα (paramatman) , την εξισορρόπηση του ατόμου σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης του (σωματικό-ψυχικό-πνευματικό) και την εναρμόνιση με περιβάλλον του.

Διαβάστε Περισσότερα

Παιδί και πολεμικές τέχνες

παιδί και πολεμικές τέχνεςΠολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν μήπως τα παιδιά τους αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα ακολουθώντας μια πολεμική τέχνη. Οι ανησυχίες αφορούν συνήθως το να μην χτυπήσουν ή να μην γίνουν επιθετικά σαν ενήλικοι στο μέλλον. Άλλοι επιθυμούν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με ένα πολεμικό άθλημα για να μάθουν να πειθαρχούν τον εαυτό τους, αλλά και να προστατεύονται από επιθετικά άτομα. Τα παιδιά από την άλλη πλευρά πολλές φορές αντιμετωπίζουν το μάθημα μιας  πολεμικής τέχνης σαν ώρα παιχνιδιού για να δουν τους φίλους τους και δεν συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε τάξη

Διαβάστε Περισσότερα

Ιστιοπλοΐα για παιδιά

ιστιοπλοΐα για παιδιά

Τα παιδιά με την ιστιοπλοΐα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν μόνα τους, να ψάξουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων, να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη και η σωστή λήψη αποφάσεων.

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα...