Διακοπές

diakopes expertsΟι διακοπές στην Ελλάδα είναι παραδεισένιες. Είναι γεγονός πως ζούμε σε μια χώρα που διαθέτει προορισμούς και καταλύματα για όλα τα γούστα. Το μόνο που χρειάζεται για να οργανώσετε τις ιδανικές διακοπές είναι να αποφασίσετε από κοινού έχοντας ως γνώμονα τρεις βασικούς άξονες: τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις δυνατότητές σας. Καλό θα ήταν πέρα από τη διασκέδαση και την ξεγνοιασιά, να καταφέρουμε να συνδυάσουμε και την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας. Έτσι εκτός από επισκέψεις σε παραλίες και νησιά, το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για οικογενειακές επισκέψεις σε μουσεία. Και επειδή η λέξη καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ήλιο και τη θάλασσα, ενημερωθείτε για το πότε το παιδί σας πρέπει να ξεκινήσει να φοράει γυαλιά ηλίου και τι πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά τους.

Πότε πρέπει το παιδί μας να ξεκινήσει να φοράει γυαλιά ηλίου;

Αυτή είναι από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούει ένας οπτικός από τους γονείς, και η απάντηση είναι απλή: όποτε μπορεί το ίδιο να τα κρατήσει στα μάτια του. Η ηλικία αυτή διαφέρει από παιδί σε παιδί, καθώς άλλα παιδιά φορούν με ευχαρίστηση γυαλιά ηλίου από ενός έτους ή και μικρότερα, ενώ άλλα δεν τα ανέχονται πάνω από λίγα λεπτά, ακόμα και στα τρία ή τέσσερά τους χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου για τα παιδιά μας;

Τα γυαλιά πρέπει να πληρούν οπωσδήποτε τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την απορροφητικότητα των φακών. Οι φακοί πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 95% απορροφητικοί στην υπεριώδη ακτινοβολία, να μην κάνουν καθόλου παραμορφώσεις, να μη σπάνε, και στην περίπτωση των παιδιών, είναι καλό να μην έχουν πολύ σκούρο χρώμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Οικογενειακές επισκέψεις σε μουσεία κατά τη διάρκεια των διακοπών

Είναι σημαντικό να προετοιμάσουμε τα παιδιά για την επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους παρουσιάζοντας την περισσότερο ως παιχνίδι, ανακάλυψη/εξερεύνηση και εμπλέκοντας τα ίδια στην ανακάλυψη της ιστορίας του τόπου στον οποίον έχουμε ταξιδέψει για διακοπές. Δεν πρέπει να παρουσιάσουμε την επίσκεψη ως «υποχρεωτική».

Διαβάστε Περισσότερα