Γάμος

gamosΟ γάμος είναι ένα υπέροχο γεγονός στη ζωή του κάθε ανθρώπου ή ένα πολύ κακό. Για τον θρησκευτικό γάμο, όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τα πάντα, όμως καλό είναι να μάθουμε και τις λεπτομέρειες του πολιτικού γάμου. Στην κατηγορία αυτή του γάμου, θα δούμε συμβουλές για τους χωρισμένους γονείς, επίσης ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να πείτε στα παιδιά ότι χωρίζετε. Και πώς να διαχειριστείτε καλύτερα το γεγονός του διαζυγίου στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Απαγορεύονται νονοί και παράνυμφοι με σύμφωνο συμβίωσης

Απαγορεύονται νονοί και παράνυμφοι με σύμφωνο συμβίωσης

Μέτρα λαμβάνει η Εκκλησία, αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμβουλές για χωρισμένους γονείς (Μέρος 2ο)

Συμβουλές για χωρισμένους γονείς (Μέρος 2ο)

Ο χωρισμός δεν είναι εύκολος. Τα παιδιά αισθάνονται ότι έχουν πληγεί περισσότερο από το τέλος της σχέσης των γονιών τους. Μερικά παιδιά καλούνται να παίξουν το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των γονιών τους, παρόλο που δεν έχουν ακόμη συνέλθει από την απώλεια του ενός γονέα που έφυγε ξαφνικά από το σπίτι. Άλλα πάλι πρέπει να ασχοληθούν με τους γονείς που ξαφνικά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές εργασίες, όπως να ετοιμάσουν το δείπνο ή να τα βοηθήσουν στις εργασίες του σχολείου.

Διαβάστε Περισσότερα

Διαζύγιο και παιδί…. μπροστά στις γιορτές των Χριστουγέννων.

diazigio xristougenna sΤο τέλος ενός γάμου σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου, κατά την οποία το παιδί συχνά βρίσκεται μπροστά σε μια κατάσταση επιλογής του γονέα, με τον οποίο να συνεχίσει την καθημερινότητά του.

Κι αν η καθημερινότητα του παιδιού μεταβάλλεται αναγκαστικά από τις επιλογές των γονέων, υπάρχουν κάποιες περίοδοι στη ζωή του, κατά τις οποίες φορτίζεται ακόμη περισσότερο συναισθηματικά από την έλλειψη του ενός εκ των δύο γονιών, όπως είναι και η περίοδος των Χριστουγέννων, η οποία θεωρείται παραδοσιακά ως μια οικογενειακή γιορτή.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμβουλές για τους χωρισμένους γονείς.

monaxikos goneas sΗ ανατροφή του παιδιού θυμίζει ταξίδι στον ωκεανό, με φουρτούνες, καταιγίδες, μανιασμένα κύματα αλλά και υπέροχη ηλιόλουστη ηρεμία. Είναι αρκετά δύσκολο το να μεγαλώνεις ένα παιδί με τον σύντροφό σου, αλλά όταν είσαι μόνος ή μόνη η δυσκολία είναι τεράστια. Όμως αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Μοναχικοί γονείς ανατρέφουν με χαρά και επιτυχία τα παιδιά τους. 

Διαβάστε Περισσότερα

Πολιτικός γάμος και τι πρέπει να ξέρετε

politikos gamos sΑποφασίσατε να παντρευτείτε, αλλά και λόγω της λιτότητας, δεν σας αρέσουν γενικά οι πολυέξοδες τελετές, οι πολύ καλεσμένοι στην διάρκεια του μυστηρίου, τα πανάκριβα νυφικά, οι στολισμοί της εκκλησίας και όλες αυτές οι λεπτομέρειες που πολύ έξυπνα έχουν μπει στη ζωή μας με το πραγματικά πολύ καλό marketing και έχουν μετατρέψει τον γάμο σε ένα κοσμικό και πάρα πολύ ακριβό πλέον γεγονός.

Διαβάστε Περισσότερα

Πώς να πείτε στα παιδιά σας ότι χωρίζετε

xorismenoi.jpg

Πολλά ζευγάρια ξεκινούν μαζί και αγαπημένα να φτιάξουν μια δεμένη οικογένεια. Άλλα αποφασίζουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους για να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους. Όπως και να έχει πολλά ζευγάρια δεν καταφέρνουν να επικοινωνούν με την πάροδο του χρόνου και αποφασίζουν να χωρίσουν. Ο χωρισμός ίσως να ήταν ανώδυνος αν δεν υπήρχαν παιδιά, αλλά όταν υπάρχουν, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Διαβάστε Περισσότερα