Υγεία για όλους

ugeia expertsΗ υγεία για όλους είναι το αγαθό που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας. Σαν πρώτο βήμα φροντίζουμε να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό τους σύστημα με σωστή διατροφή. Τα λαχανικά και το σωστό πρωινό θα θωρακίσουν τον οργανισμό του παιδιού μας. Κρατάμε πάντα την ισορροπία, δίνοντας στα παιδιά γλυκά με μέτρο και προσοχή. Έτσι θα προσέξουμε και την υγιεινή των δοντιών τους. Όμως πότε πρέπει να γίνεται η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον παιδοδοντίατρο; Και τι πρέπει να κάνουμε αν το παιδί χτυπήσει στα δόντια; Επίσης πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζονται σωστά οι Πρώτες Βοήθειες και ποιους αριθμούς να καλέσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πότε πρέπει να γίνει η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον παιδοδοντίατρο;

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον παιδοδοντίατρο θα πρέπει να γίνει πριν από τα πρώτα του γενέθλια.

Διαβάστε Περισσότερα

Τι κάνω αν το παιδί χτυπήσει τα δόντια του;

Το τραύμα στην περιοχή του στόματος μπορεί να κυμαίνεται από απλό κάταγμα (σπάσιμο) της μύλης, της ρίζας ή και των δύο μερών του δοντιού, σε εκτεταμένο τραυματισμό χειλέων, ούλων, φατνιακών οστών, γνάθων ή και σε ολική εκγόμφωση του δοντιού (το δόντι βγαίνει από τη θέση του).

Η πιο συχνή βλάβη στα νεογιλά δόντια είναι η νέκρωση του πολφού, που πολλές φορές είναι αποτέλεσμα μετατόπισης του δοντιού και κυρίως εμβύθισης στο φατνίο. Συμπτώματα της νέκρωσης είναι η αλλαγή του χρώματος του δοντιού και η πιθανή δημιουργία αποστήματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Πώς να τρώει το παιδί μου περισσότερα λαχανικά?

Τα λαχανικά (μαζί με τα φρούτα) είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών. Αυτά τα θρεπτικά στοιχεία βοηθούν την ανάπτυξη των παιδιών και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ας δούμε μερικούς τρόπους που μπορούμε να εφαρμόσουμε ώστε να δίνουμε καθημερινά λαχανικά στα παιδιά μας και να τους αρέσουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο πρωινό για ένα παιδί σχολικής ηλικίας;

Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας με σημαντικά οφέλη για το παιδί καθώς το γεμίζει ενέργεια, αυξάνει την απόδοση του στο σχολείο και μελλοντικά συμβάλλει στην διατήρηση του βάρους του. Χρειάζεται να είναι πλήρες και ισορροπημένο, με ποικιλία για το παιδί.  Όταν δεν τρώμε πρωινό ο οργανισμός δεν παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσει την ημέρα του. Το πρωινό μπορεί να γίνει στα παιδιά μας μια καλή συνήθεια αν δώσουμε κι εμείς το καλό παράδειγμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Τι είναι η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα ιατρικής γνώσης και θεραπείας, το οποίο γεννήθηκε πολύ πρόσφατα, στις αρχές του 19ου αιώνα, από τον Samuel Hanneman.

Διαβάστε Περισσότερα

Πως μπορώ να φτιάξω ένα ομοιοπαθητικό φαρμακείο;

Θα παραθέσουμε μερικά Βασικά Ομοιοπαθητικά φάρμακα και τρόπους για να φτιάξετε ένα δικό σας φαρμακείο με λίγα έξοδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Ποια είναι τα καλύτερα γλυκά για τα παιδιά?

Στην διατροφή ενός παιδιού δεν μπορεί να λείπει το γλυκό ακόμα και αν υπάρχει ζήτημα βάρους. Είναι σημαντικό ωστόσο να προσέχουμε την συχνότητα και την ποιότητα των γλυκών που προσφέρουμε στα παιδιά. Ο στόχος θα μπορούσε να είναι 2-3 γλυκά την εβδομάδα.

Οι πιο καλές επιλογές είναι οι σπιτικές που περιέχουν γάλα, μέλι ή καστανή ζάχαρη, σοκολάτα υγείας, ξηρούς καρπούς, φρούτα.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιατί είναι σημαντικό, να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι τη σωστή εφαρμογή των Πρώτων Βοηθειών;

Ανεξάρτητα από κοινωνική θέση, φύλο, επάγγελμα ή οικονομική κατάσταση, όλοι κάποτε μπορεί να βρεθούμε ως μάρτυρες σε κάποιο επείγον περιστατικό. Αυτό μπορεί να συμβεί στο δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι, αλλά και στο πλέον απρόσμενο περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή, όλοι συνήθως θέλουμε να βοηθήσουμε, αφού η ελληνική συνείδηση αντικατοπτρίζει την αγάπη προς το συνάνθρωπο και η παραβολή του Καλού Σαμαρείτη είναι βαθιά χαραγμένη στο μυαλό του Έλληνα, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν πως να το κάνουν σωστά.

Διαβάστε Περισσότερα

Ποιοι ειναι οι αριθμοί κλήσης των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης;

    Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι τους αριθμούς κλήσης των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης οι οποίοι συνοψίζονται παρακάτω.

    Διαβάστε Περισσότερα

    Είναι κολλητικός ο αυτισμός;

    Για πολλές δεκαετίες η λέξη αυτισμός στην Ελλάδα ακουγόταν πολύ τρομακτική. Γι’ αυτό και όταν κάποιο παιδί βρισκόταν στο φάσμα του αυτισμού, συχνά αποφεύγαμε να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη λέξη ως γονείς, αλλά και ως εκπαιδευτικοί. Τα δεδομένα ωστόσο, έχουν την τάση να αλλάζουν τα τελευταία χρόνια, πιθανόν και επειδή η ίδια η κοινωνία είναι ώριμη πια να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο αυτισμός μάλιστα ως διαταραχή, είναι από τις λίγες που δικαιούται πολύ πιο εύκολα συνεκπαίδευση σε γενικό σχολείο, όταν το παιδί μπορεί να αντεπεξέλθει.

    Διαβάστε Περισσότερα