Υποστήριξη

Ψυχολογική και ιατρική Υποστήριξη για γονείς και παιδιά

ΑΡΣΗ

Το Ψυχολογικό Κέντρο Αναπτυξιακών και Μαθησιακών Δυσκολιών ΑΡΣΗ λειτουργεί από το 1990 και πλαισιώνεται από ομάδα ειδικευμένων επιστημόνων με πολύχρονη εμπειρία στην διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών μάθησης και συμπεριφοράς.        

Αυτογνωσία

Ψυχολογία για όλους. Στην «Αυτογνωσία» προσφέρονται  ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, βιωματικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Magna Mater

Το σωματείο Ελληνική γονιμότητα  Magna Mater έχει σκοπό να βοηθήσει, να αγκαλιάσει τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας τόσο στο τομέα της ενημέρωσης για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγής όσο και της ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς ψυχολόγους.

specialeducation.gr

Το specialeducation.gr είναι μια ανεξάρτητη περιοχή βοήθειας και ενημέρωσης στο internet σε θέματα ειδικής αγωγής και ένταξης ατόμων με αναπηρία. Το specialeducation.gr δε συνδέεται με καμία ιδιωτική ή κρατική επιχείρηση-οργάνωση, κάτι το οποίο μας επιτρέπει να είμαστε μια αξιόπιστη και έγκυρη πηγή.

Ziridis Family Care

Το Ziridis Family Care είναι το νέο κέντρο οικογενειακής ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ζηρίδη. Με εξειδικευμένα προγράμματα για εγκύους, βρέφη, παιδιά και γονείς, το Ziridis Family Care απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες της Αττικής, καλύπτοντας ανάγκες όπως ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, επιμόρφωση, εκπαίδευση, συμβουλευτική και ψυχαγωγία.

www.disabled.gr

Πληροφορίες για τις Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού, την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, την Μυοπάθεια, την Εγκεφαλική παράλυση, τις Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, την Πολιομυελίτιδα.

Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

Tο Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ο οποίος ασχολείται με την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.

Αρωγή

Η «Αρωγή» είναι ένα Φιλανθρωπικό, μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που μέσω του εθελοντισμού συμπαραστέκεται σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και στις οικογένειές τους, σε μία προσπάθεια να συνεισφέρει στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης τους.

Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111

Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους. Αν είσαι παιδί ή έφηβος μέχρι 18 ετών μπορείς να τηλεφωνήσεις δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Εκστρατεία για τις Επιλογές Τοκετού

Η Εκστρατεία για τις Επιλογές Τοκετού, στην Ελλάδα ξεκίνησε το Μάρτιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος μας είναι η υποστήριξη και προώθηση του φυσικού τοκετού και η κατάδειξη, από τη μια της συνεχώς αυξανόμενης εμπορευματοποίησης των μαιευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και από την άλλη της έλλειψης  ενημέρωσης για τις διαφορετικές δυνατότητες τοκετού που υπάρχουν.

Ελληνική Εταιρία Δυσλεξίας

Η  Ελληνική Εταιρία Δυσλεξίας είναι η πρώτη οργάνωση με επίκεντρο τις  μαθησιακές δυσκολίες που δραστηριοποιείται στον ελληνικό χώρο. Είναι  μη-κερδοσκοπική-φιλανθρωπική οργάνωση, της οποίας τα μέλη εργάζονται  εθελοντικά για τους σκοπούς της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΖΟΥ

Κέντρο ψυχολογικής ανάπτυξης και ενημέρωσης. Το κέντρο απευθύνεται σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες.