Οικογένεια με άρρωστο παιδί

Η ζωή δεν μας δείχνει πάντα το όμορφο της πρόσωπο. Η γέννηση ενός παιδιού είναι το ξεκίνημα μιας πορείας, μιας ζωής για άλλους πιο εύκολης, για άλλους πιο δύσκολης.

Κανένας γονιός όταν φέρνει στον κόσμο το παιδί του δεν θέλει αυτό να αρρωστήσει, όμως είναι ένα γεγονός που ορισμένοι άνθρωπο καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Η διάγνωση μιας ασθένειας για το παιδί αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα της οικογένειας τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Πανικός, άγχος, ανασφάλεια, στεναχώρια, ενοχές ένας φαύλος κύκλος που δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν κάνουμε κάτι για αυτό.

Όταν στη ζωή σας μπαίνει μια «τελεία» μην τη μετατρέπετε σε «ερωτηματικό».

Το «γιατί σε εμάς» δεν βοηθάει την κατάσταση , πρέπει η οικογένεια να αποδεχτεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το γεγονός και να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα.

Το παρελθόν (άρα και η εμφάνιση της ασθένειας) δε μπορούμε να το αλλάξουμε, το μέλλον όμως; Το αύριο ακολουθεί το σήμερα και χτίζεται πάνω σε αυτό.

Αντί λοιπόν να περιμένουμε το αύριο έχοντας μια παθητική στάση, μπορούμε να ενεργήσουμε με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης και την αντιμετώπιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της ασθένειας και των επιπτώσεων που αυτή συνεπάγεται.

Τι μπορώ να κάνω για το παιδί μου; Πως θα χειριστώ τον κοινωνικό περίγυρο; Πως επηρεάζονται γονείς και αδέλφια ενός άρρωστου παιδιού; Βασικά ερωτήματα για τα οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια.

Σχετικά άρθρα