Οικογενοιακές διακοπές με φουσκωτό σκάφος και παιδιά.

παιδί διακοπές με φουσκωτόΠολλοί λάτρεις τις θάλασσας, επιλέγουν να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια τους με φουσκωτό σκάφος , νοικιασμένο ή ιδιόκτητο. Πολλές φορές όμως, οι διακοπές με φουσκωτό σκάφος και παιδιά, μπορεί να μην εξελιχθούν με τον τρόπο που φαντάζονται.

 

Το άγχος των γονιών, πηγάζει όχι μόνο από τους προφανείς λόγους ασφαλείας, αλλά κι επειδή φοβούνται πως τα παιδιά θα βαριούνται στο σκάφος κι αυτό θα έχει σαν συνέπεια να καταστραφούν οι διακοπές όλης της οικογένειας.

Αυτές οι ανησυχίες είναι βάσιμες, αλλά δεν αφορούν όλα τα παιδιά. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα παιδιά απολαμβάνουν τις διακοπές με το φουσκωτό, μαθαίνουν να σέβονται τους κανόνες του σκάφους και συνήθως είναι συνεργάσιμα, επειδή μαγεύονται από την εμπειρία.

Οι επιτυχείς διακοπές με παιδιά, απαιτούν οργάνωση κι εφαρμογή ορισμένων κανόνων, για την αρμονική συνύπαρξη στο φουσκωτό σας σκάφος. Θα πρέπει λοιπόν να ορίσετε σαφείς κανόνες ασφαλείας, συζητώντας με τα παιδιά σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι.

Ασφάλεια στο σκάφος

Ορισμένοι βασικοί κανόνες, που θα πρέπει να ξέρουν τα παιδιά είναι αρχικά, να φοράνε πάντα σωσίβια και να μην πηγαίνουν στο μπροστινό μέρος του σκάφους (πλώρη), χωρίς κάποιον ενήλικα. Επίσης θα πρέπει να μάθουν να ακούνε ότι τους λέτε και να ακολουθούν τις υποδείξεις σας. Είναι σημαντικό να μην τρέχουν μέσα στο σκάφος κα να μην κολυμπάνε κοντά στην προπέλα και ποτέ χωρίς την επίβλεψη ενήλικα.

Είναι επιπλέον πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσετε τις διακοπές να έχετε μάθει στο παιδί σας πώς να κολυμπάει και πώς να κρατάει την αναπνοή του κάτω από το νερό, για να αποφύγετε ατυχήματα.

Κρατήστε ζωντανό το ενδιαφέρον τους

Όσον αφορά το πώς θα διασκεδάσετε τα παιδιά σας, ώστε να περάσουν όμορφα, υπάρχουν ορισμένα εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Καταρχάς καλό θα είναι να προσπαθήσετε να κάνετε μικρές διαδρομές με το φουσκωτό σκάφος σας.

Συγκεκριμένα μπορείτε να σπάσετε μια μεγάλη διαδρομή σε κομμάτια κάνοντας διαλείμματα σε όμορφες παραλίες, ώστε να μπορούν τα παιδιά να κάνουν μπάνιο και να παίξουν. Για παράδειγμα σε μια διαδρομή τεσσάρων ωρών μπορείτε να κάνετε δύο στάσεις, ώστε να ξεκουραστείτε και να παίξετε με τα παιδιά σας. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνετε να δείτε περισσότερες όμορφες τοποθεσίες και να κρατήσετε το ενδιαφέρον των παιδιών σας.

Κάτι ακόμη που έχετε τη δυνατότητα να κάνετε είναι να πάρετε μαζί σας διάφορα παιχνίδια για τη θάλασσα και την παραλία, ώστε να έχουν πάντα κάτι για να παίξουν και να μην πλήττουν. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ένα κανό από κάποια οργανωμένη παραλία και να τα αφήσετε να παίξουν. Αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί μόνο του ή χωρίς σωσίβιο.

Για να αγαπήσουν τα παιδιά σας το φουσκωτό και τις διακοπές με αυτό μπορείτε να τους δείξετε τον εξοπλισμό του. Δείξτε τους τα βασικά κουμπιά του σκάφους και μάθετέ τους πώς να τα χρησιμοποιούν. Αφήστε τα να πιέσουν το κουμπί του ηλεκτρικού εργάτη της άγκυρας. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσουν να δημιουργούν ένα δέσιμο με το σκάφος και σταδιακά θα αρχίσουν να ανυπομονούν να το επισκεφτούν και να κάνουν διακοπές με αυτό.

Μάθετε τους τα είδη των ψαριών και αφήστε τα να σας βοηθήσουν στο ψάρεμα. Τα παιδιά λατρεύουν να μαθαίνουν πράγματα για τη φύση και για τα ζώα και έτσι θα καταφέρετε να κρατήσετε το ενδιαφέρον τους αμείωτο. Αν τα αφήσετε να ψαρέψουν μαζί σας θα νιώσουν χρήσιμα και θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Κάτι που καλό θα είναι να αποφύγετε είναι βλέπετε ταινίες, όπως «Τα σαγόνια του καρχαρία». Τα μικρά παιδιά δεν είναι εξοικειωμένα απόλυτα με το νερό και μπορεί να φοβηθούν αν τους μιλήσετε για άγρια ζώα του βυθού, όπως οι καρχαρίες.

Οι διακοπές σας μπορούν να είναι όμορφες και διασκεδαστικές με το φουσκωτό και τα παιδιά σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε σωστά για το ταξίδι και να θέσετε ορισμένους πολύ σημαντικούς κανόνες ασφαλείας. Τέλος οι διακοπές σας με το φουσκωτό μπορούν να είναι εξαιρετικά ευχάριστες αν επιχειρήσετε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας κάνοντας πράγματα που έχουν σχέση με το σκάφος και τη θάλασσα.

Ενοικιασεις φουσκωτων σκαφων

Rent a Rib by Open Sea

Μίνωος 3, Αλυκές / Ανάβυσσος
50o χλμ λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, Τ.Κ. 19013

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ : 22917-71000
κιν : 6984242494 / 6984242474

parking σκαφων αναβυσσος

Rent a Rib

Σχετικά άρθρα