Ένα από τα πιο κοινά θέματα προβληματισμού και κάποτε-κάποτε απόγνωσης των γονιών είναι οι σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους. Οι σχέσεις των αδελφών και των φίλων. Είτε πρόκειται για αδέρφια είτε για φίλους οι διενέξεις και ο θυμός που πολλές φορές μπορεί να καταλήξουν σε «μάχες» είναι κάτι πολύ συχνό και το συναντάμε σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο που υπάρχουν πάνω από ένα παιδιά.

Αυτό το τόσο συνηθισμένο φαινόμενο «οι τσακωμοί των αδελφών» αντιμετωπίζεται πολύ συχνά με λανθασμένες συμπεριφορές από τους γονείς και γενικότερα τους ενήλικες ακόμη και τους παιδαγωγούς. Οι επεμβάσεις συχνά είναι τέτοιες που όχι μόνο δεν σταματούν τις διενέξεις, αντίθετα έχει παρατηρηθεί ότι οι επεμβάσεις των ενηλίκων αυξάνουν τον ανταγωνισμό, καλλιεργούν τις αιτίες τις διένεξης, και ενσπείρουν τη διχόνοια ακόμη περισσότερο με ύπουλους και κρυφούς τρόπους, όχι ηθελημένα βέβαια.

 

Διαβάστε Περισσότερα

χρόνος για γονείςΗ πραγματικότητα λέει πως όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια ο ελεύθερος χρόνος για το ζευγάρι αρχίζει να «στενεύει».

Σίγουρα όμως υπάρχει μια σειρά από αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε ή πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με στόχο να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Κάτι που σίγουρα θα χαρίσει ευτυχία σε εμάς και ως επακόλουθο, στα παιδιά μας.

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

Ομοιοπαθητική Η Ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα ιατρικής, που θεμελιώθηκε από το διάσημο γιατρό Σαμουήλ Χάνεμαν (1755-1843) της Γερμανίας. Βασίζεται πάνω στην αρχή, ότι "το όμοιο θεραπεύει το όμοιο".

Στην πρακτική αυτό σημαίνει, ότι ένα φάρμακο, που μπορεί να προξενήσει ορισμένα αποτελέσματα, όταν ληφθεί από ένα υγιές ανθρώπινο ον, μπορεί να θεραπεύσει κάθε ασθένεια που εμφανίζει όμοια αποτελέσματα.

Ο ομοιοπαθητικός θεραπευτής Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος μας εξηγεί τι είναι η ομοιοπαθητική θεραπεία, πώς λειτουργεί και πώς μπορεί να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να έχουν ισορροπία στη ζωή τους, ενδυναμώνοντας τον οργανισμό και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, με φυσικό τρόπο.

Διαβάστε Περισσότερα

τοκετόςΟι περισσότερες εγκυμοσύνες εξελίσσονται χωρίς επιπλοκές μέχρι την 40η εβδομάδα περίπου , οπότε και αρχίζει ο πραγματικός τοκετός .

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που σας λένε πως όπου να ΄ναι θα γεννηθεί το μωρό σας.

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

ζώδια αστρολογία και παιδί Ότι μέσα μας , έτσι και έξω από μας. Όπως είναι φτιαγμένο το σύμπαν είναι φτιαγμένος και ο άνθρωπος κατά αναλογία. Έτσι βλέποντας τις θέσεις του ηλιακού μας συστήματος κατά την γέννηση και κατά τον θάνατο μας, καταλαβαίνουμε την εσωτερική θέαση της ζωή μας, όταν ερχόμαστε στη γη και όταν φεύγουμε από αυτήν. Αυτό είναι η Αστρολογία.

Μια εσωτερική επιστήμη που μελετά την οπτική που ΕΧOYME για τον κόσμο και τίποτα άλλο. Η οπτική είναι αυτή που σου προκαλεί τα γεγονότα, ότι σκέφτεσαι έτσι και γίνεται.

Με αφορμή τον ερχομό του νέου έτους, ο Κων/νος Κωνσταντόπουλος, καθηγητής στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Τμήμα Αστρολογίας, (www.akadimia.gr) μας εξηγεί μια διαφορετική οπτική για την Αστρολογία και τη σχέση που μπορεί αυτή να έχει με το χαρακτήρα των παιδιών μας.

Διαβάστε Περισσότερα

paidiko domatioΌταν έρθει η ώρα να αποφασίσουμε για τη διακόσμηση και τον εξοπλισμό του παιδικού δωματίου, συνήθως βρισκόμαστε ανάμεσα σε πολλές επιλογές.

Όπως και οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά (ειδικά από κάποια ηλικία και μετά) χρειάζονται ένα δικό τους χώρο στον οποίο νιώθουν "στο σπίτι τους".

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να υποστηρίζει τη δημιουργικότητα, αφήνοντας παράλληλα αρκετό χώρο για παιχνίδι, αλλά και προσφέροντας μία όαση ηρεμίας για τον βραδινό ύπνο.

 

Διαβάστε Περισσότερα

αντιμετώπιση λαθη και παιδιά Πότε άραγε και ποιος εγκατέστησε μέσα στα μυαλά των ανθρώπων αυτή την άποψη που έχουμε όλοι για τα λάθη; Πώς εγκαταλείφθηκε η ορθή εκδοχή για το λάθος και δομήθηκε η αντίληψη πως το λάθος είναι συμφορά, φέρνει οδύνη, δεν έχει δρόμο γυρισμού και όλα αυτά που όλοι λίγο ως πολύ αισθανόμαστε και κυρίως σκεφτόμαστε;

Το λάθος δεν είναι συμφορά. Το λάθος είναι ευκαιρία μάθησης. Είναι μέρος της διαδικασίας της ενηλικίωσης και τις περισσότερες φορές ενέχει τη λύση του.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

αθλητισμος για παιδιά Κάθε άθλημα και κάθε παιδί διαφέρει, κάποια ταλέντα αναπτύσσονται και κάποια πρέπει να ωριμάσουν για να εξασκηθούν.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει; Ποιο άθλημα; Πόσο κοστίζουν τα μαθήματα; Ο εξοπλισμός; Πόσο χρόνο πρέπει να επενδύσουμε;

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

Αξίες ζωής στην ΕκπαίδευσηΤο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αξίες ζωής» προσφέρει μία ποικιλία βιωματικών δραστηριοτήτων και πρακτικών μεθοδολογιών μέσα από την εξερεύνηση 12 κύριων προσωπικών και κοινωνικών αξιών : ειρήνη, σεβασμός, αγάπη, υπευθυνότητα, ευτυχία, εργασία, τιμιότητα, ταπεινότητα, ανεκτικότητα, απλότητα και ενότητα.

Η Σοφία Ταναϊνη είναι δασκάλα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική και στις επιστήμες της Αγωγής. Υπηρέτησε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου,Υπεύθυνη στον Τομέα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας για 15 χρόνια.

΄Εχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση ενηλίκων δουλεύοντας ως εμψυχώτρια σε βιωματικά εργαστήρια και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης με εκπαιδευτικούς και γονείς. ΄Εχει συνεργαστεί στη συγγραφή παιδαγωγικού υλικού σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου « Αξίες ζωής στην Εκπαίδευση» και συντονίστριά του ,από το Γενάρη του 2010.Συμμετείχε στη συγγραφή και επιμέλεια του βιβλίου «Αξίες ζωής στην Εκπαίδευση» που εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΩΡΙΩΝ.

Διαβάστε Περισσότερα

Κάρμεν Ρουγγέρη - Ομηρου ΟδύσσειαΜετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία η «Ομήρου Οδύσσεια - Το παραμύθι των παραμυθιών» ζωντανεύει ξανά στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ», μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μία παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, πιστή στην ευρύτερη φιλοσοφία του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού.

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα...