Παιδικά Αθλήματα

a8lhtismos expertsΤα παιδικά αθλήματα αποτελούν ιδανική ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση. Τα παιδιά μαθαίνουν να υπακούουν στους κανόνες για το καλό της ομάδας, μαθαίνουν να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων. Ποιο είναι όμως το ιδανικό άθλημα για το παιδί μας; Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει το παιδί κολύμβηση, αθλήματα βουνού, σκι ή snowboard και Aikido; Είναι κάποια αθλήματα πιο επικίνδυνα

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει το παιδί κολύμβηση;

«Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα»! Πράγματι, τα βρέφη στην ηλικία των 6 μηνών εκτελούν αντανακλαστικές κολυμβητικές κινήσεις και αντανακλαστικό κράτημα της αναπνοής όταν βρίσκονται κάτω από το νερό κι αυτό γιατί όταν βυθιστούν στο νερό, λόγω της αντανακλαστικής κίνησης στης επιγλωττίδας, μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους χωρίς να γίνει κατάποση.

Διαβάστε Περισσότερα

Τι προσφέρει το Αικίντο στα παιδιά;

Το aikido είναι μία γιαπωνέζικη πολεμική τέχνη η οποία είναι ιδανική για παιδιά καθώς είναι δυναμική και ευχάριστη και δυναμώνει τα σώματά τους χωρίς όμως να επιβαρύνει τις ακόμη αναπτυσόμενες αρθρώσεις τους. Τα παιδιά που ασχολούνται με το aikido αναπτύσσουν και επεκτείνουν τη σωματική και την πνευματική τους αντίληψη ενώ μαθαίνουν να συνεργάζονται και να σέβονται τους άλλους.

Διαβάστε Περισσότερα

Σε ποιά ηλικία μπορεί το παιδί να ξεκινήσει με τα αθλήματα βουνού;

Σε όλους μας είναι γνωστές οι θετικές συνέπειες που έχει η επαφή με την φύση αλλά και τα ευεργετικά αποτελέσματα του αθλητισμού. Άρα αν μπορούμε να τα συνδυάσουμε αυτά τα δύο θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα αθλήματα βουνού είναι αυτά που μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τη φύση αλλά και να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Μερικά από αυτά είναι το mountain bike, σκι, αναρρίχηση, πεζοπορία, rafting κ.α.

Σίγουρα όσο μικρότερος ξεκινά κανείς την ενασχόλησή του με αυτά τόσο καλύτερα. Γιατί ως γνωστόν είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να αφομοιώνουν τις τεχνικές του κάθε αθλήματος.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Απο ποιά ηλικία μπορουν τα παιδιά να μάθουν σκι ή snowboard;

 Λέγοντας σκι συνήθως εννοούμε το σκι κατάβασης που είναι και το πιο διαδεδομένο στην Ελλάδα. Υπάρχουν επίσης το ορειβατικό σκι, το cross country ski κ.α. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθηση και το snowboard. Φυσικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες αρκετά διαδεδομένη είναι και η χειμερινή ορειβασία.

Το σκι κατάβασης είναι ιδανικό για να ξεκινήσουν τα παιδιά.

Διαβάστε Περισσότερα

Από ποιά ηλικία μπορούν να αρχίσουν Aikido τα παιδιά;

Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα Aikido από τα 4 τους χρόνια. Στις τάξεις για τα μικρά παιδιά πραγματοποιούνται ασκήσεις είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε σε ζευγάρια ή μικρές ομάδες.

Διαβάστε Περισσότερα

Μπορεί να τραυματιστεί το παιδί μου κάνοντας Aikido;

Τα παιδιά δεν τραυματίζονται εύκολα στο Aikido πρώτoν διότι τα σώματά τους είναι πολύ ευλύγιστα και ακολουθούν την κίνηση της εκάστοτε τεχνικής και δεύτερον γιατί όλες οι ασκήσεις γίνονται σε ενα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον το οποίο εξασφαλίζει ότι το κάθε παιδί δουλεύει στον δικό του ρυθμό.

Όπως όλα τα αθλήματα που περιλαμβάνουν σωματική άσκηση το Aikido εμπεριέχει κάποιο ρίσκο τραυματισμού.

Διαβάστε Περισσότερα