Βασίλειος Περγιαλιώτης MSc, PhD Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Πανεπιστημιακός υπότροφος Γ` Μαιευτικής Κλινικής Γ.Ν.Α. Αττικό
www.gynaikologia.eu

Ο Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος Βασίλειος Περγιαλιώτης είναι πανεπιστημιακός υπότροφος (τέως βαθμίδα λέκτορα) στην Γ` Πανεπιστημιακή κλινική του Γ.Ν.Α. Αττικόν και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Ερεύνης Ν.Σ. Χρηστέας. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Λεωφόρο Κηφισίας 5 στους Αμπελόκηπους.
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004 και ακολούθως εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο περιφερειακό ιατρείο Αγίας Σοφίας στην Εύβοια, ενώ παράλληλα κάλυπτε και τις εφημερίες του χειρουργικού τομέα στο Π.Γ.Ν. Χαλκίδας. Ειδικεύτηκε στη Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Γ.Ν.Α. Λαϊκό και ακολούθως στην Α` Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα.

To 2011 ολοκλήρωσε μετά από εξετάσεις το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών “Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική” με βαθμό άριστα.
Το 2013 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό άριστα, με γνωστικό αντικείμενο τον καρκίνο του μαστού.

Από το 2014 έχει αναλάβει ως επιστημονικός υπεύθυνος την εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στη διεξαγωγή βασικής και κλινικής έρευνας καθώς και στην εξοικείωση με τη δισδιάστατη όραση της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Για την επιστημονική του δραστηριότητα έχει λάβει το Βραβείο Παπανικολάου το 2014, το βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας στο 21ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος το 2015 και το βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας το 2015. Είναι εκπαιδευτής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει στο βιογραφικό του πολυάριθμες ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ παράλληλα έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης (Impact factor). Ταυτόχρονα είναι μέλος της συντακτικής ομάδας σε περισσότερα από 10 διεθνή περιοδικά.

paidorama.blog

Βασίλειος Περγιαλιώτης MSc, PhD

Βασίλειος Περγιαλιώτης MSc, PhD

Ο χειμώνας έχει γίνει πλέον αισθητός σε όλους μας. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται έξαρση των ιώσεων με προεξάρχουσα τη γρίπη.

Πολύποδες ενδομητρίου

Κατηγορία Μαμά
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 12:06

Οι πολύποδες ενδομητρίου αποτελούν μορφώματα εντός της μήτρας τα οποία οφείλονται σε ανώμαλη ανάπτυξη του ενδομητρικού ιστού (εσωτερική στιβάδα της μήτρας).

Η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες κατά την εγκυμοσύνη προέρχεται σε ένα μεγάλο βαθμό από το φόβο που προκαλούν οι πληροφορίες που λαμβάνουμε για επικίνδυνες ουσίες στα τρόφιμα.

Καφές στην εγκυμοσύνη

Κατηγορία Μαμά
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 10:08

Η καφεΐνη αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα αφεψήματα ανά τον κόσμο.

Κολπικές μυκητιάσεις στην εγκυμοσύνη

Κατηγορία Μαμά
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 10:40

Οι κολπικές μυκητιάσεις αποτελούν τις συχνότερες λοιμώξεις στη γυναίκα.

Λοιμώξεις του ουρογεννητικού στην παραλία

Κατηγορία Μαμά
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 10:24

Πώς να προστατευτείτε από τις λοιμώξεις του ουρογεννητικού στην παραλία.

Οίδημα (πρήξιμο) στην εγκυμοσύνη

Κατηγορία Μαμά
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 09:59

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πιθανά θα παρατηρήσετε ότι η κοιλιά σας δεν είναι το μόνο σημείο που αυξάνεται σε μέγεθος.

Επώδυνη ωοθυλακιορρηξία

Κατηγορία Μαμά
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 11:18

Η επώδυνη ωοθυλακιορρηξία επηρεάζει ένα 20% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας.

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι

Κατηγορία Μαμά
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 10:35

Το καλοκαίρι έχει πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας! Η θερμοκρασία αυξάνεται και οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν έστω και περιστασιακές αποδράσεις στην εξοχή και την παραλία.

Πολλές γυναίκες κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνη αισθάνονται ναυτία. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπώματα είναι ήπια και δε χρειάζονται κάποια περαιτέρω θεραπεία για την αντιμετώπισή τους.

Σελίδα 1 από 2