Κλαίρη Σειραδάκη

klairh seiradaki s

Η Κλαίρη Σειραδάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Είναι αριστούχα απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Ινστιτούτου Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Institute for Cognitive Analytic Therapy, Greece based). Εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχολόγος σε τρία ιδιωτικά σχολεία, με αντικείμενο αφενός την παρακολούθηση και διάγνωση δυσλειτουργικών συμπεριφορών καθώς και μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά -μετά από χορήγηση αντίστοιχων ψυχομετρικών εργαλείων- και αφετέρου τη συμβουλευτική γονέων και οικογενειών. Παράλληλα διδάσκει παιδαγωγική ψυχολογία στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΤΖΙΑΡΑΣ-Αττίλας Ακίλα Σιλβέστερ". Ακόμη είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια που διοργανώνει η ELTNEWS σε όλη την Ελλάδα, αλλά συμμετέχει και σε σχετικές εισηγήσεις τόσο σε σχολεία όσο και σε συνεργαζόμενα αθλητικά κέντρα στα πλαίσια ενημέρωσης των γονέων. Στο παρελθόν, έχει εργασθεί σε ιδρύματα για παιδιά με χρόνιες ασθένειες, αναπτυξιακές δυσκολίες, αυτισμό και νοητική υστέρηση. Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με την ψυχολογική στήριξη αλλά και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση εξαρτημένων εφήβων και ψυχωσικών ατόμων.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας: klairhseiradaki@gmail.com

paidorama.blog

Κλαίρη Σειραδάκη

Κλαίρη Σειραδάκη

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

Βρίσκοντας γιατρειά δίπλα σου..

Ανάμεσα σε δύο οικογένειες

Κατηγορία Για το παιδί
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 13:50

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

Το βλέμμα μου κολλημένο στο γαλαζόλευκο κενό. Οι σκέψεις πολλές. Δυο δίδυμα. Τέσσερις γονείς. Μια γιαγιά κι ένας παππούς ως κηδεμόνες. Μια μάνα στο εξωτερικό για αποτοξίνωση. Η κοινωνία μικρή…

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

Για πολλά παιδιά, η κυρίαρχη γλώσσα αγάπης είναι η σωματική επαφή. Πλημμυρίζουν από ζεστά συναισθήματα και είναι σίγουρα ότι οι γονείς τους τα αγαπούν, μόνο και μόνο επειδή τα γεμίζουν με αγκαλιές και φιλιά.

Ένα κορίτσι "ταξιδεύει προς την αυτοπεποίθηση"

Κατηγορία Για το παιδί
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 10:46

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

 

Πριν από ένα διάστημα μία γυναίκα, πηγαίνοντας να πάρει τους βαθμούς της κόρης της από το σχολείο, άκουσε από τη δασκάλα της μικρής: «Έχετε ένα εκπληκτικό παιδί. Χαρισματική σε όλα. 

“Ήμουν επικίνδυνη για το ίδιο μου το παιδί!”

Κατηγορία Μαμά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 10:22

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

Δύο μέρες μετά τη δημοσίευση του τελευταίου μου άρθρου (Η επικίνδυνη μητέρα) δέχτηκα τηλεφώνημα από την πρωταγωνίστρια της ιστορία μου, η οποία το είχε ήδη διαβάσει. «Θέλω να γράψω κι εγώ η ίδια για την περιπέτειά μου. Μπορεί να υπάρχει κόσμος που να το χρειάζεται», μου είπε συγκινημένη.

Η επικίνδυνη μητέρα

Κατηγορία Για το παιδί
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 10:01

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

Είναι από αυτές τις στιγμές, που μέσα στα προβλήματα που σου περιγράφουν καθημερινά, ακούς κάτι και σε συγκλονίζει. Κάτι που σε αγγίζει βαθιά και νιώθεις ευγνώμων που ασκείς το συγκεκριμένο επάγγελμα.

«Μη μου το πεις ποτέ μαμά!»

Κατηγορία Για το παιδί
Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 10:08

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

 

Αν και στις μέρες μας, ορισμένες φράσεις με τις οποίες συνήθιζαν οι γονείς να «απειλούν» τα παιδιά θεωρούνται ξεπερασμένες, εντούτοις, υπάρχουν και κάποιες «σύγχρονες», τις οποίες χρησιμοποιούμε συχνά, χωρίς να γνωρίζουμε το κακό που μπορεί να προκαλέσουν σε ένα παιδί:

Σήμερα θέλω πολύ να γράψω κάτι που συνέβη πρόσφατα σε ένα σχολείο. Δεν είναι άρθρο, δεν είναι ιστορία, δεν είναι περιστατικό. Είναι κάτι άλλο. Πολύ πιο σπουδαίο. Είναι ένα αφιέρωμα σε μια καλή πράξη. Στην πιο συγκινητική πράξη που μπορεί να μας διδάξει ένα παιδί… ένας έφηβος!

Σεβασμός στους συναδέλφους μας!

Κατηγορία Για το παιδί
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 10:56

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

 

Πριν από κάποιο διάστημα δέχτηκα ένα mail από μία μητέρα-αναγνώστρια του paidorama.com, το οποίο περιείχε διάφορα αποσπάσματα με αποτελέσματα ερευνών που έχουν διεξαχθεί. Γράφοντας λοιπόν το άρθρο «Μαμάδες σε κατάθλιψη», θέλησα να αξιοποιήσω αυτά τα αποτελέσματα, παίρνοντας αυτούσια ορισμένα κομμάτια, μη γνωρίζοντας ότι είναι μέρος μεταπτυχιακής εργασίας της κας Μαρίας Κωνσταντινοπούλου (την οποία μάλιστα τυγχάνει να γνωρίζω και προσωπικά).

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη.

 

Σήμερα θα σας μιλήσω για τη Μαριάννα. Ένα πολύ έξυπνο επτάχρονο κορίτσι και κυρίως…δραστήριο! Κάποιο πρωί, μπήκα στην τάξη της, προκειμένου να παρατηρήσω ένα άλλο παιδί εν’  ώρα μαθήματος. Πιο πολύ όμως κέντρισε την προσοχή μου η κατάσταση της Μαριάννας. Κάτι δε μου άρεσε στην όψη της.

Σελίδα 1 από 7