Πολύτιμος χρόνος για γονείς


Η πραγματικότητα λέει πως όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια ο ελεύθερος χρόνος για το ζευγάρι αρχίζει να «στενεύει».

Σίγουρα όμως υπάρχει μια σειρά από αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε ή πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με στόχο να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Κάτι που σίγουρα θα χαρίσει ευτυχία σε εμάς και ως επακόλουθο, στα παιδιά μας.

Είναι σημαντικό, να σκεφτείτε ακόμη και πριν την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας ,το πως θα μοιράσετε τον χρόνο σας ανάμεσα σε σύζυγο, παιδί ή παιδιά, δουλειά, φίλους και άλλες δραστηριότητες.

 

Συζητήστε με τον/την σύντροφο σας για το πώς θα εξασφαλίσετε ελεύθερο χρόνο για τους εαυτούς σας και για την σχέση σας. Σκεφτείτε ποιος είναι ο «τύπος» γονιού που έχει περισσότερη ανάγκη ένα παιδί ; Αυτός που τρέχει και ποτέ δεν φτάνει, ή μια μαμά και ένας μπαμπάς που είναι ευτυχισμένοι και ίσως έχουν λίγο αλλά ποιοτικό χρόνο για τα παιδιά τους.

Έχουμε την δυνατότητα εμείς να καθορίσουμε αυτόν τον τόσο σημαντικό τομέα της ζωής μας ή από τη στιγμή που γινόμαστε γονείς δεν έχουμε πια κανένα περιθώριο;

Ένας καλός προγραμματισμός πριν ή ακόμη και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Μπορεί η λέξη προγραμματισμός να φέρνει στο μυαλό μαθηματικές πράξεις και υπολογισμούς όμως είναι το κλειδί για μελλοντική ξεγνοιασιά και ευτυχία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως πρέπει να σκεφτείτε και την κάθε λεπτομέρεια ειδικά αν είστε νέοι γονείς όπου η καθημερινότητα θα σας επιφυλάσσει μια σειρά από ανατροπές.

Προσπαθήστε να βρείτε λύσεις για μια σειρά από ζητήματα που θα προκύψουν καθώς το παιδί θα μεγαλώνει. Π.χ το ζήτημα της επιστροφής της γυναίκας στην δουλειά ή την επιθυμία του συζύγου να μην διακόψει τις προπονήσεις του στο κολυμβητήριο, ή την εξασφάλιση κάποιων ωρών για το γυμναστήριο της μαμάς και για τις τετ α τετ εξόδους σας…