Ψυχολογικά Τεστ

Τα ψυχολογικά τέστ είναι μέθοδοι για να μετρήσουμε διάφορες πλευρές της προσωπικότητας μας. Τα ψυχολογικά τεστ, μέσα από μια διαδικασία ερωτήσεων ή πράξεων, καταγράφουν τις απαντήσεις με μεθοδικό τρόπο και μέσα από διαδικασία αξιολόγησης, δίνουν απαντήσεις ή εικάζουν για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Τα σοβαρά ψυχολογικά τεστ, πρέπει να είναι έγκυρα και αξιόπιστα. Τα ψυχολογικά τεστ στο Paidorama είναι σύντομα και ευχάριστα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαθιστούν γνώμη, άποψη ψυχολόγων ή/και ψυχιάτρων ή άλλης ψυχιατρικής αξιολόγησης.


Ερωτηματολόγιο μαθησιακών δυσκολιών

Ερωτηματολόγιο μαθησιακών δυσκολιών

mathisiakes dyskoliesΚάντε το τεστ μαθησιακών δυσκολιών και δείτε αν το παιδί σας αντιμετωπίζει κάποια μαθησιακή δυσκολία. 
Το ερωτηματολόγιο αυτό ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσει διαγνωστικό εργαλείο, όμως αν εσείς που είστε γονέας και γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα από οποιονδήποτε, έχετε ανησυχία ή έστω και κάποιον προβληματισμό καλό θα ήταν να απευθυνθείτε αμέσως σε κάποιον ειδικό.
Κάνε το κουίζ

Ψυχολογικά τεστ – αξιολόγηση συμπεριφοράς

ψυχολογικά τεστH Ψυχολογική αξιολόγηση είναι μία διαδικασία δοκιμών που χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό τεχνικών για να βοηθήσει να καταλήξουμε σε κάποιες υποθέσεις για το άτομο και τη συμπεριφορά του, την προσωπικότητα και τις ικανότητες. Η ψυχολογική αξιολόγηση αναφέρεται επίσης ως ψυχολογικό τεστ. Η αξιολόγηση αυτή πρέπει να γίνεται πάντα από επαγγελματία ψυχολόγο, ή εκπαιδευόμενο (βοηθό) στην ψυχολογία. Οι ψυχολόγοι είναι οι μόνοι επαγγελματίες, άρτια εκπαιδευμένοι για την εκτέλεση και την ερμηνεία ψυχολογικών τεστ.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχολογικά τεστ, αλήθειες και ψέματα.

ψυχολογικά τεστΑπό τα χρόνια της αρχαιότητας, το «Γνώθι σ’ αυτόν» ήταν βασικό ζητούμενο του ανθρώπου. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιώντας μια τυπολογική θεωρία, χώρισαν τους ανθρώπους σε τέσσερις βασικούς τύπους, Τον Αιματώδη, Τον Φλεγματικό, Τον Χολερικό, Τον Μελαγχολικό. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ταιριάζουν απόλυτα σε έναν τύπο αλλά συνδυάζουν χαρακτηριστικά από περισσότερους.

Οι πιο πολλοί ενδιαφερόμαστε για κάθε τρόπο που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πτυχές της προσωπικότητας μας, να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις σχέσεις μας και τις συμπεριφορές μας, να ταξινομούμε τις προτιμήσεις μας, να μετρήσουμε τον εαυτό μας σε σχέση με τους άλλους, να δούμε πόσο απέχουμε από ακραίες συμπεριφορές. Τα ψυχολογικά τεστ είναι ένας απλός τρόπος για να το πετύχουμε.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχολογικά τέστ - Υπερπροστατευτική μαμά

mamaΨυχολογικά τέστ

Πόσο υπερπροστατευτική μαμά είστε; Κάντε το ψυχολογικό τεστ και μάθετε την απάντηση!

Τέστ ζήλιας - Πόσο ζηλιάρα είστε;

ziliaΤέστ ζήλιας - Πόσο ζηλιάρα είστε;

Ζηλεύετε σε υπερβολικό βαθμό τον/την σύντροφο σας; Κάντε το τεστ και θα μάθετε!!!

Ψυχολογικά τέστ - τέστ απιστίας

apistosΠόσο άπιστος είναι ο σύντροφο σας;

Απαντήστε στις ερωτήσεις του ψυχολογικού τεστ και μάθετε πόσο άπιστος είναι ο σύντροφο σας.

Ψυχολογικά τέστ

eroticaΠόσο ταιριάζετε ερωτικά με το σύντροφο σας;

Απαντήστε στις ερωτήσεις του ψυχολογικού τεστ και μάθετε πόσο ταιριαστοί είστε με το σύντροφο σας.

Ψυχολογικά τεστ & τεστ νοημοσύνης

Αλήθεια ή …παραμύθια;

ψυχολογικά τεστ Αναμφισβήτητα τα ψυχολογικά τεστ είναι μια διαδικασία που βοηθά να αποκαλυφθούν αθέατες πλευρές του παιδιού με επιστημονικό-ερευνητικό τρόπο.

Πολλές φορές όμως κάνουν τους γονείς να αναρωτιούνται: «Τι σημαίνει ο βαθμός του παιδιού μου στο τεστ; Τι συνεπάγεται αυτός ο βαθμός; Πόσο σοβαρά υπ’ όψη μου πρέπει να τον λάβω;».

Προκειμένου να αποφύγουμε άσκοπη αναστάτωση αλλά και αρνητική επίδραση αυτών των τεστ στα παιδιά, καλό είναι να δούμε ορισμένες «παγίδες» που κρύβονται πίσω από αυτά.

Διαβάστε Περισσότερα