Συμπτώματα εγκυμοσύνης

sumptwmata egumosunhΤα συμπτώματα της εγκυμοσύνης που μας δημιουργούν το ερώτημα «μήπως είμαι έγκυος» είναι πολλά, άλλοτε εμφανή και άλλοτε όχι. Υπάρχουν μύθοι και αλήθειες για την εγκυμοσύνη και εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε όλες σας τις απορίες. Σας παραθέτουμε ένα μικρό λεξικό ενοχλήσεων στην εγκυμοσύνη για να δείτε κι εσείς πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε αντίστοιχες περιπτώσεις. Πολλές φορές συναντάμε συμπτώματα εγκυμοσύνης και στους μπαμπάδες που συμπάσχουν κι αυτοί με όποιο τρόπο μπορούν! Τέλος, θα δούμε πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε συμπτώματα πιο σοβαρά και πότε πρέπει να μας ανησυχούν, όπως η αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πώς θα καταλάβω αν είμαι έγκυος;

Πώς θα καταλάβω αν είμαι έγκυος;

Μπορεί να έχετε όλα τα σημάδια και τα συμπτώματα της αρχής μίας εγκυμοσύνης και να μην είστε έγκυος. Ή μπορεί να έχετε μερικά μόνο από αυτά και να είστε έγκυος.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα 10 πιο συνηθισμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Τα 10 πιο συνηθισμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Παρακάτω παρουσιάζονται τα 10 συνηθέστερα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Μπορεί να νιώσετε κάποια, όλα ή ακόμα και κανένα από αυτά!

Διαβάστε Περισσότερα

Τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι

Τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι

Πόσο σωστό είναι το τεστ εγκυμοσύνης που κάνουμε στο σπίτι.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης

Έχουν περάσει μερικές εβδομάδες από τότε που δεν χρησιμοποιήσατε «προφύλαξη» και τώρα γεμάτη αγωνία αναρωτιέστε «είμαι έγκυος;» Θα χρειαστεί να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι ή μια εξέταση αίματος για να μάθετε τα καλά νέα. Αλλά μέχρι τότε, θα θέλατε να δούμε άλλη μια φορά τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης, για να διαπιστώσετε αν κάποια από αυτά σας φαίνονται οικεία;

Διαβάστε Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι για να ξεπεράσουμε την πρωινή αδιαθεσία!

Φυσικοί τρόποι για να ξεπεράσουμε την πρωινή αδιαθεσία!

Η πρωινή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλείται από ορμονικές αλλαγές, έλλειψη βιταμινών, χαμηλό σάκχαρο στο αίμα, έντονες μυρωδιές, έλλειψη άσκησης, κούραση, άγχος, δυσκοιλιότητα και ανησυχία για την εγκυμοσύνη.

Είναι πιο συχνή στο πρώτο παιδί, αν είναι κορίτσι και αν περιμένετε δίδυμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμπτώματα εγκυμοσύνης τρίτου τριμήνου

Συμπτώματα εγκυμοσύνης τρίτου τριμήνου – ενοχλήσεις - πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Τα πιο συχνά συμπτώματα εγκυμοσύνης και οι πιο συχνές ενοχλήσεις είναι οι παρακάτω. Συχνά συνυπάρχουν με ενοχλήσεις από το προηγούμενο τρίμηνο. Μην ξεχνάς, ότι όλα όσα σου συμβαίνουν, είναι απολύτως φυσιολογικά. Το σώμα σου εργάζεται σκληρά για νέα φέρει στη ζωή ένα καινούργιο άνθρωπο. Το μωρό σου!

Διαβάστε Περισσότερα

Συμπτώματα εγκυμοσύνης δευτέρου τριμήνου

Συμπτώματα εγκυμοσύνης δευτέρου τριμήνου – ενοχλήσεις - πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Σου στέλνω τα συμπτώματα εγκυμοσύνης του δέυτερου τριμήνου, τις συνηθισμένες ενοχλήσεις, καθώς και συμβουλές για την αντιμετώπιση τους. Εύχομαι να μην έχεις καμία ενόχληση... πράγμα σπάνιο....

Διαβάστε Περισσότερα

Συμπτώματα εγκυμοσύνης α τριμήνου

Συμπτώματα εγκυμοσύνης πρώτου τριμήνου– ενοχλήσεις - πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Γεια σου μέλλουσα μαμά! Σου στέλνω τις συνηθισμένες ενοχλήσεις και τον τρόπο αντιμετώπισης τους. Αν είσαι από εκείνες τις τυχερές που δεν έχουν ενοχλήσεις, αγνόησε αυτό το μήνυμα. Αν έχεις λίγες, σκέψου, υπάρχουν και χειρότερα. Δεν φαντάζομαι να μην σε προσέχουν όλοι ιδιαιτέρως!

Διαβάστε Περισσότερα

Αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τι πρέπει να κάνετε αν παρατηρήσετε κηλίδες αίματος ή αν έχετε αιμορραγία  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Επικοινωνήστε με το γιατρό ή τη μαία σας αμέσως, ακόμα και αν η αιμορραγία φαίνεται να έχει σταματήσει. Ενώ μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν κάτι ασήμαντο, θα μπορούσε να είναι σημάδι ενός σοβαρού προβλήματος. Τα συμπτώματα εγκυμοσύνης ποτέ δεν πρέπει να τα πέρνετε αψήφιστα. 

Διαβάστε Περισσότερα

Συμπτώματα εγκυμοσύνης για…μπαμπάδες

Είναι συνηθισμένο να μιλάμε για «μητρικό φίλτρο». Πολλές γυναίκες λέγεται ότι «γεννιούνται» για να γίνουν μάνες μιας και το έχουν στην φύση τους. Τι γίνεται όμως με την πατρότητα; Υπάρχει πατρικό φίλτρο και πότε ένας άντρας αισθάνεται επί της ουσίας μπαμπάς; Έρευνες των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι χάρη σε ορμονικές αλλαγές που υφίστανται οι μέλλοντες μπαμπάδες δίνουν και σε αυτούς μεγάλη δόση πατρικού φίλτρου!

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα...