Παιδική παχυσαρκία

paxusarkia paidiΗ παιδική παχυσαρκία, τα τελευταία χρόνια έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις στον δυτικό κόσμο. Η παιδική παχυσαρκία, υπολογίζεται βάση ειδικών καμπυλών ανάπτυξης ή διεθνείς πίνακες που αναγράφουν τα όρια του δείκτη μάζας σώματος για παιδιά από 2 – 18 ετών. Η παιδική παχυσαρκία είναι χρόνια νοσογόνος κατάσταση. Η παιδική παχυσαρκία έχει μεγάλα ποσοστά υποτροπών μετά τη θεραπεία. Περίπου το 25% των παιδιών στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα παιδικής παχυσαρκίας. Βοηθήστε τα παιδιά σας αν είναι υπέρβαρα, αντιμετωπίστε το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας.

Εάν το παιδί σας είναι παχύ, τότε είστε κακός γονέας

Εάν το παιδί σας είναι παχύ, τότε είστε κακός γονέας

Ο τεμπέλης, εγωιστής γονιός προτιμά να αφήνει το παιδί του να τρώει γλυκά με το φτυάρι, παρά να το πάει στο πάρκο!

Διαβάστε Περισσότερα

Μπορεί η παιδική παχυσαρκία να προβλεφθεί;

Μπορεί η παιδική παχυσαρκία να προβλεφθεί;

Στην εποχή μας, δυστυχώς, ένα στα τρία παιδιά θεωρείται υπέρβαρο. Μήπως το παιδί σας κινδυνεύει;

Διαβάστε Περισσότερα

Παιδιά και Χοληστερίνη - Μύθος ή Αλήθεια

Παιδιά και Χοληστερίνη - Μύθος ή Αλήθεια

Παιδική υπερχοληστεριναιμία: πως γίνεται η Διάγνωση;
Βασική προϋπόθεση για την διάγνωση της δυσλιπιδαιμίας είναι  ο προσδιορισμός των λιπιδίων να γίνεται μετά από 12ωρη νηστεία. 

Διαβάστε Περισσότερα

Βοηθώντας ένα υπέρβαρο παιδί

παιδί βοήθεια στο υπέρβαρο παιδίΝομίζω ότι το παιδί μου μπορεί να είναι υπέρβαρο. Πώς μπορώ να ξέρω αν όντως έχει πρόβλημα;
Έχετε δίκιο να ανησυχείτε: το επιπλέον βάρος μπορεί να βάλει το παιδί σας σε κίνδυνο για προβλήματα υγείας, όπως καρδιακή νόσο και διαβήτη στο παρόν και στο μέλλον. Ο γιατρός μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε εάν το βάρος του παιδιού σας είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να ξεκινήσετε να αντιμετωπίζετε άμεσα.

Διαβάστε Περισσότερα

Διατροφικές διαταραχές

παιδί και Διατροφικές διαταραχές Νέες «ασθένειες»-διαταραχές με ψυχολογικό υπόβαθρο έχουν κάνει την εμφάνιση τους ακόμη και σε νεαρά άτομα.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτών των ασθενειών είναι και οι διαταραχές διατροφής (ψυχογενής ανορεξία και ψυχογενής βουλιμία).

Κάνουν την εμφάνιση τους ιδιαίτερα κατά την εφηβεία (κυρίως στα κορίτσια) και επειδή είναι ένα φαινόμενο που ο έφηβος δεν αντιλαμβάνεται ή δεν παραδέχεται ότι του συμβαίνει, είναι απαραίτητο οι γονείς να είναι ενημερωμένοι γύρω από το θέμα, ώστε αν παρατηρήσουν κάτι «ύποπτο» να επέμβουν έγκαιρα για να βοηθήσουν το παιδί τους.

Παιδική παχυσαρκία

παιδί και Παιδική παχυσαρκία

Τι εννοούμε όταν μιλάμε για παιδική παχυσαρκία; Μιλάμε για μια επιδημία, μια μάστιγα ή για ένα πρόβλημα δίχως τέλος;

Με υπέρβαρα και παχύσαρκα τα 4 στα 10 ελληνόπουλα, η παιδική παχυσαρκία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο τόσο της δημόσιας όσο και της υγείας των παιδιών. Η Ελλάδα κατατάσσεται 5η στη λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας ενώ στην πρώτη θέση δεν βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπως είναι ευρέως γνωστό, αλλά το Κουβέιτ με το 44,9% των κοριτσιών και το 35,6% των αγοριών ηλικίας 10-14 ετών να πάσχουν από παχυσαρκία.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, με το ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας να αγγίζει το 54% τον τελευταίο χρόνο, έως το 2043 πιο πολλά παιδιά θα πεθαίνουν από την παχυσαρκία και τα επακόλουθά της (υπέρταση, διαβήτης τύπου 2, καρδιακές προσβολές, εμφράγματα κτλ) παρά από τα ναρκωτικά και τον ιό του HIV.


Διαβάστε Περισσότερα