Το μωρό μου μεγαλώνει

Το μωρό που μεγαλώνει

Στην κατηγορία το μωρό μου μεγαλώνει ανησυχούμε καθημερινά αν το μωρό μας μεγαλώνει με υγεία, σε ασφαλές περιβάλλον, αν είναι ευτυχισμένο και πώς μπορούμε ως γονείς να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη του θα είναι σωστή. Ελάτε να προσέξουμε παρέα στον 9ο μήνα κάθε του κίνηση, αφού σε αυτό το στάδιο του αρέσει να δοκιμάζει ότι βρίσκει μπροστά του, να παρακολουθήσουμε μαζί τα πρώτα του βήματα στον 13ο μήνα, να επιλέξουμε παρέα τα παιγνίδια για τον 1,5 πρώτο χρόνο μόλις γίνει 18 μηνών και να θαυμάσουμε παρέα το μωρό μας να μεγαλώνει σε κάθε στάδιο της ζωής τους…

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που «εγκαθίσταται μόνο του»

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που «εγκαθίσταται μόνο του»

Το πρώτο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που «εγκαθίσταται μόνο του» θα είναι σε λίγους μήνες γεγονός.

Διαβάστε Περισσότερα

«Με ποιον μοιάζει το παιδί, γιατί δεν μοιάζει σε κανέναν»

«Με ποιον μοιάζει το παιδί, γιατί δεν μοιάζει σε κανέναν»

Ένα κακόβουλο σχόλιο, που καμία μητέρα δεν θα ήθελε να ακούσει...

Διαβάστε Περισσότερα

Σπάνια ονόματα για κοριτσάκια

Σπάνια ονόματα για κοριτσάκια

Ψάχνετε όνομα για το κοριτσάκι σας;

Διαβάστε Περισσότερα

Το μωρό μου - 18ος μήνας

Συγχαρητήρια! Το παιδί σου έγινε 1,5 έτους! Γερό και δυνατό, συνεχίζει την εξελικτική του πορεία και την γνωριμία του με τον κόσμο. Το σώμα και το μυαλό του βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση. Η μνήμη του βελτιώνεται και τώρα μπορεί να έχει σαφή εικόνα του αντικειμένου που μετακίνησες από την αρχική του θέση, πόσο μάλλον αν πρόκειται για κάποιο από τα παιγνίδια του.

Διαβάστε Περισσότερα

Το μωρό μου - 17ος μήνας

Έχουμε αναπτύξει τις κινητικές μας ικανότητες, έχουμε αναπτύξει τις συναισθηματικές μας ικανότητες… Τι μας μένει τώρα; Μα, να τις «παγιώσουμε» τελειοποιώντας τες! Το 90% των παιδιών περπατούν αρκετά καλά πλέον, χωρίς ιδιαίτερη στήριξη. Ορισμένα παιδάκια θα τα δείτε να τρέχουν κιόλας! Αυτό εξαρτάται από το πόσο πολύ έχει αναπτύξει τις κινητικές του ικανότητες και δεν σημαίνει κάτι λιγότερο ή περισσότερο για το δικό σου παιδί. Ο στόχος που πρέπει να φτάσει, το σταθερό βάδισμα δηλαδή, θα έρθει αργά ή γρήγορα…

Διαβάστε Περισσότερα

Το μωρό μου - 16ος μήνας

Αν τον προηγούμενο μήνα εξέλιξε τις κινητικές του ικανότητες, τον 16ο μήνα της ζωής του, το παιδί σου έρχεται σε επαφή με τα συναισθήματά του. Νιώθει πώς είναι να τρομάζει όταν ακούει έναν κεραυνό ή πυροτεχνήματα και γενικότερα, κάποιον ήχο που δεν αναγνωρίζει. Εσύ μπορείς να το καθησυχάσεις, όχι αποκρύπτοντας την αλήθεια, αλλά αναφέροντάς του το γεγονός και εξηγώντας το. Όσο θα σε βλέπει ήρεμη και σίγουρη ότι γνωρίζεις την πηγή του θορύβου, θα ηρεμεί κι εκείνο, προβάλλοντας μέσα του την εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπό σου… Άλλη μια εμπειρία καταγράφηκε στον «πίνακα» της προσωπικότητάς του!

Διαβάστε Περισσότερα

Το μωρό μου - 15ος μήνας

Κάθε μέρα γίνεσαι μάρτυρας της προσπάθειας του παιδιού σου να επιτύχει και κάτι νέο… Ο 15ος μήνας είναι ένας «μήνας ορόσημο»για το παιδί, όπως λένε οι παιδίατροι. Κι αυτό, διότι οι αναπτυξιακές του ικανότητες φτάνουν σε υψηλό, για την ηλικία του, επίπεδο. Η πλειονότητα των παιδιών θα περπατήσει με λιγότερη στήριξη πλέον, θα θελήσει να καθίσει σε τραπέζι ή να σταθεί σε καρέκλα (και όχι στο καρεκλάκι του), να αρπάξει το τηλέφωνο και να πιάσει την ηλεκτρική σκούπα. Κι εσύ δεν θα μπορείς να κάνεις πολλά για να το σταματήσεις! Ακόμη κι αν δεν στέκεται με την απόλυτη σιγουριά στα πόδια του, είναι πρόθυμο να πειραματιστεί με διαφορετικούς τρόπους μετακίνησης: αναρρίχηση, άλμα και συνεχές βάδισμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Το μωρό μου - 14ος μήνας

Το παιδί σου έφτασε τον 14ο μήνα και τώρα μπορεί να σου γνέφει «γεια» και να χαίρεται, όταν ανταποκρίνεσαι με χαμόγελο! Μια ντουζίνα λέξεις θέλουν να ξεχυθούν από το στοματάκι του, αλλά περιορίζεται ακόμη σε λίγες και αναγκαίες αφού δεν έχει σωστή γλωσσική ανάπτυξη. Όσο περνάει ο καιρός, θα μπορεί να σου εκφράζει με μεγαλύτερη επιτυχία αυτό που θέλει και αυτό που νιώθει. Προς το παρόν, προσπάθησε να καταλαβαίνεις τη νοηματική γλώσσα, η οποία συνοδεύεται από κάποιες χαρακτηριστικές λέξεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Το μωρό μου - 13ος μήνας

Τον 13ο μήνα, το παιδί γίνεται πιο ανεξάρτητο μέρα με την ημέρα. Παίρνει θάρρος και, ως άλλος μικρός εξερευνητής, κάνει τα πρώτα του βήματα! Και αν τα καταφέρει, περιμένει το χειροκρότημά σου! Αυτό θα το καθησυχάσει και θα το παρακινήσει να δοκιμάσει ξανά και ξανά την νεοαποκτηθείσα ικανότητά του. Μόλις καταλάβει τι σημαίνει ελευθερία, δεν θα μπορείς να το συγκρατήσεις. Το μάθημα του βαδίσματος περιλαμβάνει και την ενότητα «πέφτω» φυσικά, αλλά, μιας και η επανάληψη είναι η αρχή της μάθησης, θα του συμβαίνει συχνά! Μην ανησυχείς, το παιδί το διασκεδάζει!

Διαβάστε Περισσότερα

Το μωρό μου - 12ος μήνας

Συγχαρητήρια! Ο πρώτος χρόνος του μωρού σου, είναι γεγονός! Πέρασαν 12 μήνες από την στιγμή που άκουσες το μωρό σου να κλαίει για πρώτη φορά και το πήρες αγκαλιά. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα το μωράκι σου κατάφερε να αναπτύξει ικανοποιητικά τις σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές του ικανότητες και δεξιότητες. Αύξησε το βάρος του, επέκτεινε τα χεράκια και τα ποδαράκια του και έβγαλε τα πρώτα του δόντια. Εξέλιξε τις πέντε αισθήσεις του και έμαθε να αντιδρά στα διάφορα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα...