Νέα δεδομένα για την εξωσωματική που ίσως δεν γνωρίζατε.
Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον να ξέρουμε τα τελευταία νέα σχετικά με τις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Μέθοδος ακριβή και συχνά αβέβαιη που όμως δίνει τόσες ελπίδες σε πάρα πολλές οικογένειες.
Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα μωρά γεννιούνται με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες γυναίκες που υποβάλλουν το σώμα τους σε αμέτρητες δοκιμασίες, ενέσεις, διαδικασίες, όλα αυτά με την ελπίδα της σύλληψης.
Ας δούμε λοιπόν τα τελευταία νέα και πόσο έχει προοδεύσει, χωρίς καμία αμφιβολία, η εξωσωματική γονιμοποίηση.
Ο ιδανικός αριθμός ωαρίων είναι 15.
Νέα έρευνα δείχνει ότι ο ιδανικός αριθμός των ωαρίων για εξωσωματική γονιμοποίηση είναι 15, συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι η «ανάκτηση περισσοτέρων από 15 ωαρίων από μία γυναίκα κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης αυξάνει τον κίνδυνο του συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών με μόνο μία ελάχιστη αύξηση στο ποσοστό της επιτυχίας». Επιπλέον έχουν ανακαλύψει ότι το μιτοχονδριακό DNA μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη ποια έμβρυα είναι πιο πιθανό να εμφυτευτούν με επιτυχία.
Η νέα τεχνική αυξάνει την επιτυχία της εγκυμοσύνης μέχρι και 20%.
Μπορεί να ακούγεται απαίσια, αλλά μία τεχνική που ονομάζεται «ξύσιμο ενδομήτριου» απέδειξε ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά εγκυμοσύνης και τη γέννηση υγιούς μωρού.
Η διαδικασία φυσικά γίνεται από το γιατρό στο εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας. Και σύμφωνα με τους ειδικούς το κλειδί της επιτυχίας είναι η σωστή χρονική στιγμή της διαδικασίας.
Πολύτιμα μωρά.
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα δεν αντιμετωπίζονται ίδια από το ιατρικό προσωπικό όλες οι εγκυμοσύνες.
Πράγματι, οι εγκυμοσύνες των γυναικών που έχουν πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής παίρνουν μερικές φορές ένα ειδικό όνομα από την ιατρική μονάδα δηλαδή «εγκυμοσύνη πολύτιμου μωρού!».
Και οι εγκυμοσύνες αυτές αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο, παρόλο που φέρουν το ίδιο επίπεδο κινδύνου με μία «αυθόρμητη σύλληψη!»
Δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρκίνου στα μωρά της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Αντίθετα με τι έδειξε προηγούμενη και όχι εκτεταμένη μελέτη, νέα έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρκίνου στα μωρά που γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση.
Η νέα μελέτη καταλήγει με βεβαιότητα ότι «συνολικά η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο λευχαιμίας, νευροβλάστωμα, ρετινοβλάστωμα, όγκους του κεντρικού νευρικού συστήματος, ή των γεννητικών κυττάρων».
Η IVF επηρεάζεται από την εθνικότητα.
Μία ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι η επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης επηρεάζεται από την εθνικότητα, αν και παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα γιατί γίνεται αυτό.
Τα ποσοστά των μωρών που γεννιούνται δείχνουν ότι είναι σημαντικά χαμηλότερα για τις γυναίκες από την Ασία και τις έγχρωμες.
Σε ένα συγκεκριμένο κέντρο γονιμότητας, μόνο το 35% των γυναικών που ανήκαν σε εθνικές μειονότητες συνέλαβε με επιτυχία και γέννησε μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, ενώ αντίθετα το 44% των λευκών γυναικών απέκτησαν μωράκι.
Αυτό συνέβη παρόλο ότι όλες οι γυναίκες είχαν τις ίδιες ευνοϊκές πιθανότητες να αποκτήσουν μωρό με βάση παράγοντες όπως η ποιότητα των ωαρίων τους.
Τα έξοδα για μία εγκυμοσύνη με περισσότερα από ένα μωρά, είναι πολύ υψηλά.
Σε σύγκριση με την εγκυμοσύνη ενός μωρού, η κύηση με περισσότερα έχει πολύ υψηλότερα ιατρικά έξοδα. Υπολογίζεται ότι το κόστος για δίδυμα ή τρίδυμα είναι σχεδόν 10 φορές υψηλότερο.
Σήμερα, πολύ περισσότερες νέες γυναίκες δωρίζουν ωάρια.
Σύμφωνα πάντα με πρόσφατες έρευνες, ο αριθμός των νέων γυναικών που δωρίζουν τα ωάριά τους για να χρησιμοποιηθούν στην εξωσωματική γονιμοποίηση από άλλες γυναίκες, αυξήθηκε κατά 70% από το 2000 έως το 2010.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η αύξηση πιθανώς να οφείλεται στη μεγάλη πρόοδο της τεχνολογίας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και στη μεγαλύτερη πλέον αποδοχή της ιδέας από την κοινωνία.
Χωρίς καμία αμφιβολία, η εξωσωματική γονιμοποίηση έδωσε ελπίδα, χαρά και ευτυχία σε εκατομμύρια ζευγάρια σε όλο τον κόσμο.